ŞEFFAR PLAKLAR NASIL YAPILIR? Öncelikle bir ortodonti uzmanına muayene olup şeffaf plak tedavisi için uygun olup olmadığınızı öğrenebilirsiniz. Vakanın karmaşıklığına ve hastanın tedaviden beklentisine göre şeffaf plaklarla tedavi olabileceğiniz ya da olamayacağınız konusunda bilgi alabilirsiniz. Doktorunuz şeffaf plak tedavisi için uygun bir aday olduğunuzu onayladıktan sonra en önemli adım ölçü alımıdır. Geleneksel ölçü ve alçı model yapımı ya da direk ağız içi tarama yöntemi ile ölçü alınabilir. Bu ölçüler üzerinde dişlerinizin yeni pozisyonları ayarlanır ve doktorunuzla birlikte tedavi sonrası halini görüp değerlendirebilirsiniz. Bu analize göre üç boyutlu yazıcılar tarafından plaklarınız üretilir. Plaklarınız geldiğinde ilkini almak üzere kliniğe çağırılırsınız. Dişlerin hareketine yardımcı olmak ve daha etkili diş hareketi sağlamak için gerekli olan dişlere küçük kompozit “butonlar” yapılır. Plaklarınızı iki hafta boyunca yemekler dışında sürekli takmalısınız. Yani günde 22 saat boyunca takılmalıdır.
ŞEFFAF PLAKLARIN AVANTAJLARI NELERDİR
Görünmezdir. Geleneksel braketler gibi tel ve braket görüntüsü yoktur.
Temizleme ve fırçalama sırasında aparey ağızda değildir ve bu nedenle tedavi görmeden önce olandan farklı bir fırçalama prosedürü gerektirmez. Sadece plağınızı çıkarın, dişlerinizi fırçalayın ve tekrar plağınızı takın. Hepsi bu kadar.
Tedavi sırasında yiyecek içecek sınırlaması yoktur. Sadece plağınızı çıkarıp istediğiniz yiyeceği yedikten sonra tekrar plağınızı takabilirsiniz.
Tedavi sırasında diş ve dişeti sağlığının korunması açısından daha avantajlı oldukları söylenebilir.